Un gand-cuvant pentru ganduri-negandite

Cuvinte de leac… De ce cuvinte de leac?

Pentru ca un cuvant poate inalta, poate zidi, poate lecui, după cum un alt cuvant poate dobori, poate distruge, poate rani.

Noi am ales sa va aducem cuvintele de leac cuvintele vindecatoare pentru trup, pentru minte, dar si pentru Suflet si Spirit…

marți, 28 iunie 2011

Elementele naturii - APA

Apa este una dintre resursele, fără de care viaţa nu ar putea exista în forma cunoscută astăzi, de noi, pe această planetă. Ea este vitală oricărui organism viu, fie că este plantă animal, pasăre, om sau orice altă vieţuitoare de pe Pământ. Ea spală, hrăneşte, ostoieşte setea, alină, leagănă, dă putere. Apa contribuie la vindecarea noastră trupească, sufletească şi spirituală...

Corpul fizic al omului conţine apă, în proporţie de cca. 70%, ea având un rol determinant în nutriţia celulară, în desfăşurarea proceselor bio-chimice şi energetice necesare vieţii, în eliminarea toxinelor, în reglarea temperaturii corpului, în menţinerea stării optime de funcţionare a întregului organism ş.a. Şi cu cât ştiinţa avansează în studiul aprofundat al corpului uman, cu atât descoperă şi subliniază rolul major al apei în procesele desfăşurării vieţii.

Înţelepciunea strămoşilor noştri, transmisă din generaţie în generaţie, ne învaţă că există „apă vie” şi „apă moartă”, apă care poate să întărească flacăra vieţii în corpul omului şi să redea sănătatea şi apă care poate să o altereze. Pentru a se păstra mai uşor, aceste informaţii de o importanţă capitală, au fost strecurate cu dibăcie în basmele cu care am crescut şi care ne-au încântat copilăria. Şi iată... pe nesimţite, viaţa şi educaţia noastră s-au clădit pe tiparele de înţelepciune străveche şi chiar dacă, mulţi dintre noi, nu-şi mai amintesc informaţiile originare, necesare unui trai armonios, fericit şi îndelungat în deplină sănătate trupească, sufletească şi spirituală, totuşi, le avem adânc implementate în fiecare structură a fiinţei noastre, ele lucrând atât cât le îngăduim noi. Din nefericire, efectele benefice ale proceselor care se derulează pe baza acestor informaţii originare le putem diminua, considerabil, chiar noi, prin gândurile, vorbele, sentimentele, emoţiile sau faptele nostre. Vă întrebaţi, probabil: „cum se poate întâmpla acest lucru?” Foarte simplu: când o persoană este furioasă şi foloseşte cuvinte urâte, jignitoare la adresa altcuiva, conform principiului „ceea ce semeni, aceea culegi”, va avea parte de ceea ce a trimis, dar amplificat.

Pe lângă forma vizibilă pe care o are, apa are propriile câmpuri energetice purtătoare de informaţie. Astfel, întâlnind în cale energii de frecvenţe diferite, apa le preia. Gândurile, sunetele, vorbele, emoţiile noastre sunt, de fapt, diferite forme de energie purtătoare de informaţie. Astfel, dacă ele sunt benefice, înălţătoare, generează energii de vibraţie înaltă care ne ajută în procesul de vindecare sau de menţinere a stării de sănătate depline. Din contră, dacă avem gânduri ostile, dacă suntem copleşiţi de ură, invidii, temeri, neiertări, dacă vorbim urât, emitem energii de vibraţie joasă, care sunt nocive pentru cel căruia îi sunt adresate, dar şi pentru noi înşine, precum şi pentru mediul înconjurător. Astfel, putem polua apa nu numai cu deşeuri aruncate, în mod iresponsabil, în apele lumii, dar şi prin gândurile, sentimentele, emoţiile şi vorbele noastre, prin felul nostru de a fi, prin atitudinea noastră. Dar, să reţinem că, în acest caz, poluăm atât apa din exteriorul nostru, apa planetei, cât şi cea din interiorul nostru. Şi astfel, blocăm efectele benefice ale proceselor ce se desfăşoară pe baza informaţiilor originare, deschizând poarta disfuncţiilor, bolilor şi suferinţelor.

Putem ajuta la diminuarea poluării şi a efectelor nocive ale acesteia, prin intenţia noastră fermă de a obţine acest rezultat, prin iubirea noastră trimisă apelor lumii şi planetei Pământ, planeta Mamă. De asemenea, apa ne poate deveni leac, se poate transforma în „apă vie”, dacă, fiecărui pahar cu apă pe care îl bem, îi transmitem iubirea şi recunoştinţa noastră, îl binecuvântăm şi îl închinăm, folosind semnul crucii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu