Un gand-cuvant pentru ganduri-negandite

Cuvinte de leac… De ce cuvinte de leac?

Pentru ca un cuvant poate inalta, poate zidi, poate lecui, după cum un alt cuvant poate dobori, poate distruge, poate rani.

Noi am ales sa va aducem cuvintele de leac cuvintele vindecatoare pentru trup, pentru minte, dar si pentru Suflet si Spirit…

Astrologie

Cautari metafizice

Atat in trecutul indepartat, invaluit in negura timpului, cat si in zilele noastre,  foarte multi oameni sunt interesati de unul si acelasi subiect, si anume: ar dori sa afle ce le rezerva viitorul. Si astfel, o parte dintre ei apeleaza la serviciile celor care se ocupa de astrologie, divinatie, clarvedere sau altele asemenea.

Intrebarea care se impune ar fi: este bine, sau nu, sa ne preocupe viitorul, si daca da, in ce masura? Cat de mult ne ajuta sa stim, sau sa credem ca stim, ce se va intampla in urmatoarele clipe, minute, ore, zile etc.?

Acesta este un subiect “fierbinte” care naste multe discutii, multe controverse si totusi… lasand deoparte parerile nascute din necunoastere, din bigotism sau pur si simplu din spirit de contrazicere, lasand parerile celor care repeta ce au auzit de la altii, ei fiind incapabili sa-si faca o parere proprie, subiectul ramane deschis pentru cei “cu vederi largi”, insetati de cunoastere. Dar sa se inteleaga bine: cand ma refer la “cei cu vederi largi”, ma gandesc la persoane morale, responsabile, profund spirituale, cu credinta in Dumnezeu (Constiinta Universala sau oricum denumesc acestia Instanta Suprema a Luminii Divine), care inteleg ca materia este energie si informatie condensata si ca totul este expresia spiritului. Cei care inteleg ca planul material nu este separat de cel spiritual, cu siguranta vad legatura evidenta dintre stiinta si spiritualitate. Exceptand escrocheria care este destul de frecventa si in domeniile enuntate mai sus, la fel ca si in oricare altul, in functie de pozitionarea noastra fata de subiect putem analiza si explica fenomenele autentice macar pana la un punct.  De altfel, este cunoscut faptul ca, cu cat stiinta avanseaza mai mult si tehnologia este mai sofisticata, cu atat se poate evita mai putin o evidenta clara si anume: existenta Lui Dumnezeu. In cercurile stiintifice (si nu numai) este cunoscut faptul ca, insasi stiinta descopera si demonstreaza existenta acestei Instante Divine Supreme. Si oricat s-ar stradui cineva sa demonstreze contrariul, la un moment dat… nu-i mai iese rezultatul asteptat.

Astfel, unul dintre cele mai vechi domenii ale stiintei este chiar astrologia. Aceasta a fost studiata din vremuri imemoriale si, in unele perioade istorice, a influentat, profund, viata oamenilor. Dar, pentru ca studiile astrologice sa se ridice la rang de arta si sa-si merite numele de cercetari stiintifice spirituale, este bine ca cel care practica astrologia  sa fie un spirit patrunzator si neobosit, dornic de cunoastere, profund moral si responsabil, credincios si, mai ales, este bine sa nu uite, niciodata, sa-L includa pe Dumnezeu in ecuatia lui astrologica. Altfel, studiul ar fi incomplet  si, in timp, ar putea conduce la erori. Mai mult decat atat, este bine ca astrologul sa fie un fin observator care sa comunice clientilor, cu responsabilitate si discernamant, informatiile desprinse din studiile sale (ex. harti astrologice etc).

Acestea fiind spuse, vom pasi in minunata lume a astrologiei, incheind cu o intrebare fundamentala: totusi, pentru persoanele care nu au credinta, studiile astrologice sunt valabile? Astrologia le poate ajuta cu ceva?


Urmariti ideile din articolul urmator si, poate, veti gasi raspunsul. Mai mult decat atat, intoarceti-va catre dumneavoastra si priviti-va, adanc, in suflet. Ce simtiti cu adevarat?

Autor: Corina Hortopan


Astrologie? Cum asa?

Cativa o considera stiinta. Altii – o pseudostiinta. Unii – divinatie. Altii, “o prostie”; ceilalti o considera un pericol, exprimandu-se cu eternul cliseu: “eu nu cred in asa ceva…”. Oricum ar fi, astrologia nu este o religie, nu impune si nu pretinde credinta, iar odata cunoscute caile sale, capteaza cu siguranta atentia si interesul, poate (chiar in acelasi timp) si increderea.
Pana la urma poate fi vorba despre “astrologie” (exprimari de genul: “Soarele tau se afla in zodia Racului”) sau despre “Astrologie” (da, cu “A” mare…), acest lucru insemnand intocmirea unor harti personalizate, o multitudine de concepte, reguli, calcule, luate in considerare fiind nu numai ora si locul nasterii, ci si stelele aflate in paran sau eventualele conjunctii ale unor planete aflate la grade crtitice; se fac calcule, se intocmesc harti, se stabilesc pozitiile planetelor, ale stelelor fixe, se stabileste semnul Ascendent si se gaseste Mijlocul Cerului. Apoi se marcheaza aspectele acestora, manevrand cu grija orice unealta mentala, scopul fiind acela de a ramane obiectiv pe parcursul intregii interpretari.

Urmeaza semnele; sunt observate in cele mai mici detalii, mai ales cuspidele caselor, fiecare ce cuvant are de spus. (V-am mentionat faptul ca etimologia termenului “astrologie” vine de la “astron” – inseamna “astru”, in limba greaca – si “logos” – “cuvant”?)

La un nivel mai general, asa cum o percepem noi acum, astrologia este bazata pe urmatoarele trei aspecte:
1)                           Interdependenta sferelor terestre cu celelalte corpuri ale sistemului nostru solar – de aici rezulta aspectele intre planete.
2)                          Conexiunea intre aceste sfere si miscarea de rotatie – de aici rezulta casele si se calculeaza cuspidele acestora.
3)                          “Legatura” Pamantului cu Soarele si eliptica celui din urma, ceea ce produce Zodiacul, elementul care ne ofera imaginea de ansamblu a unui horoscop.

In final, indiferent de situatie, influentele energiilor astrale sunt clare in viata noastra. Fie si doar fluxul si refluxul “ordonate” de catre Luna; activitatea “petelor solare” poate sa interfereze cu tot ceea ce inseamna comunicatii; iar Pamantul vibreaza in concordanta cu multe dintre acestea... 

Autor: ALRESCHA
Contradictie?

Ati descoperit vreo contradictie intre cele doua articole? Oare asa sa fie? Dar daca sunt fatete ale aceluiasi subiect? Ganditi adanc, analizati si formulati-va parerea. Va provocam la o discutie pe tema respectiva. Care o fi aceea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu