Un gand-cuvant pentru ganduri-negandite

Cuvinte de leac… De ce cuvinte de leac?

Pentru ca un cuvant poate inalta, poate zidi, poate lecui, după cum un alt cuvant poate dobori, poate distruge, poate rani.

Noi am ales sa va aducem cuvintele de leac cuvintele vindecatoare pentru trup, pentru minte, dar si pentru Suflet si Spirit…

joi, 23 august 2012

Respectând Ordinea Divină, ne bucurăm de sănătate deplină


Comunicăm, în permanenţă, cu tot şi cu toate, cu întreaga Creaţie şi suntem UNA cu Atotputernicul şi UNICUL TATĂ CERESC, indiferent cum este El numit: Dumnezeu, Allah, Yahweh, Conştiinţa Universală sau oricum altcumva. Dar, oare, câţi dintre noi sunt conştienţi de acest fapt? Câţi simt, cu adevărat, că gândurile, sentimentele, emoţiile noastre creează, atât pe Pământ, cât şi în întregul Univers, efecte ale căror cauze suntem noi?

Şi, totuşi... Noi suntem cei ce suntem. În adâncul fiinţei noastre purtăm, cu toţii, Scânteia Divină şi avem puterea de a fi co-creatori ai noştri, cei de azi, şi ai acestor vremuri, dar şi ai noştri, cei de mâine, şi ai celor ce vor veni. Noi avem puterea de a schimba suferinţa în bucurie, ura în iubire şi întunericul care ne acoperă Sufletul, în Lumină. Avem puterea de a ne cere iertare, de a ierta şi de a ne ierta. Avem puterea de a ne schimba şi, în acelaşi timp, de a schimba tot ceea ce se află în jurul nostru. Dar... depinde de noi cum se produc toate acestea, pentru că, în primul rând, NOI trebuie să ne schimbăm, dacă vrem ca cei din jurul nostru să se schimbe. Şi, mai ales, să învăţăm să nu căutăm în afara noastră ceea ce se află, de fapt, în noi. Dacă gândurile ne sunt binevoitoare, dacă sentimentele sunt nobile, dacă emoţiile noastre sunt generatoare de trăiri profunde, înălţătoare, atunci vom respecta ordinea firească, ordinea Divină, a vieţii ce conduce la sănătate deplină, la vindecare în plan fizic, sufletesc şi spiritual. În schimb, dacă avem gânduri întunecate, rele, dacă avem sentimente care nu ne onorează, dacă suntem bântuiţi de invidii, ură, mândrie şi de neiertare, ajungem, prin atitudinea şi acţiunile noastre, să atragem dezordinea, haosul şi boala. Să nu uităm că starea de dezordine interioară se reflectă în dezordinea pe care o provocăm sau o menţinem în jurul nostru, iar BOALA este o măsură a acesteia. Şi, când vorbim despre dezordine, ne referim atât la cea fizică, din casele noastre, din jurul nostru, din planul material, la dezordinea din plan financiar, cât şi la cea din plan mental, sufletesc şi spiritual. Lipsa respectului faţă de semenii noştri, faţă de noi înşine, faţă de Natură, faţă de Mama Pământ, faţă de întreaga Creaţie, ascunde, de fapt, lipsa respectului şi a iubirii faţă de Tatăl Ceresc. Degeaba tocim pragul bisericilor, templelor şi a altor locuri sfinte, dacă suntem răi şi invidioşi, dacă înjurăm, dacă ne batem copiii şi le călcăm sufletele în picioare, dacă lovim un animal nevinovat, în loc să-l mângâiem şi să-l hrănim, dacă poluăm mediul şi dacă distrugem natura. Lucrarea lui Dumnezeu este peste tot, în tot şi în toate. Poate ar trebui să ne întrebăm mai des: cum Îl cinstim pe Dumnezeu şi cum Îi arătăm iubirea noastră? Şi, dacă, totuşi, nu ne pasă de nimic din toate acestea, dacă ne continuăm viaţa neperturbaţi, reticienţi la orice fel de schimbare, pentru că este mai comod aşa, atunci, de ce ne întrebăm, oare, de ce suntem bolnavi şi totul în jurul nostru merge rău?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu