Un gand-cuvant pentru ganduri-negandite

Cuvinte de leac… De ce cuvinte de leac?

Pentru ca un cuvant poate inalta, poate zidi, poate lecui, după cum un alt cuvant poate dobori, poate distruge, poate rani.

Noi am ales sa va aducem cuvintele de leac cuvintele vindecatoare pentru trup, pentru minte, dar si pentru Suflet si Spirit…

luni, 1 august 2011

Cateva sfaturi pentru cei care vor sa se schimbe

Traim in secolul vitezei, intr-o societate plina de shimbari, cu libertati duse peste limite, parinti lasandu-si copiii la voia intamplarii (fara protectie si educatie), plecind in alte tari pentru a le putea asigura o existenta mai imbelsugata.
Copiii incep sa-si construiasca o educatie dupa anumite modele pe care ei si le aleg din mediul in care traiesc sau din mass-media.
Aceste modele pot fi uneori agresive, cu tendinte de a-i teroriza pe cei din jur atit fizic, cit si emotional. Tinerii au tendinta de a copia si testa tot ce vad, si isi aleg pentru experimente persoane, cred ei, lipsite de aparare: copii mai mici si batrani.
Specialistii sustin ca, daca ei pot constientiza intentia lor de a face rau, un astfel de comportament se poate schimba.


Cum va puteti schimba?

Noi nu percepem intotdeauna greselile pe care le facem. Prin urmare, ati putea intreba unul dintre parinti, un prieten de incredere, ca sa va lamuriti daca au observat ceva la dvs. Poate ca adevarul doare, insa el va va ajuta sa intelegeti ce schimbari ar trebui sa faceti. Probabil ca va fi doar o chestiune de redresare a modului de gandire si a unor aspecte ale comportamentului dvs. De exemplu, probabil, ca pina acum credeati ca sinteti superior datorita staturii, puterii sau agerimii dvs. Ginditi-va ca poate ceilalti – indiferent de statura sau de putere – au calitati deosebite, pe care dvs. nu le aveti. Poate ca trebuie sa scapati de tendinta de a fi agresiv, de a domina. Daca trebuie sa va exprimati libertatea, faceti-o in asa fel incat sa nu fiti grosolan, sarcastic sau sa jigniti. Cind sinteti tentat sa intimidati pe cineva, intrebati-va: ”Mi-ar placea sa fiu terorizat, intimidat sau umilit? Atunci de ce ii tratez pe altii in acest mod?”
S-ar putea sa nu va fie usor sa va schimbati, insa o puteti face. Pe masura ce dvs. faceti imbunatatiri in ceea ce priveste modul in care ii tratati pe ceilalti, veti descoperi, fara indoiala, ca oamenilor le va placea mai mult de dvs. Proverbele din batrani sunt algoritmi universali de existenta. Ca exemple, putem enumera: „Ce tie nu-ti place altuia nu-i face”. ”Cine ridica sabia, de sabie va pieri”. Cel care incearca sa terorizeze este posedat si patruns de aceasta energie a fricii si incearca sa o proiecteze asupra celorlalti. „Fii bun si bland”, ne spune invatatura hristica. In concluzie, ce dai aia primesti.
Artemis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu