Un gand-cuvant pentru ganduri-negandite

Cuvinte de leac… De ce cuvinte de leac?

Pentru ca un cuvant poate inalta, poate zidi, poate lecui, după cum un alt cuvant poate dobori, poate distruge, poate rani.

Noi am ales sa va aducem cuvintele de leac cuvintele vindecatoare pentru trup, pentru minte, dar si pentru Suflet si Spirit…

vineri, 27 mai 2011

Elementele naturii - Cristalele

Din cele mai vechi timpuri, lumina cristalelor a bucurat sufletele oamenilor. Au fost folosite, deopotrivă, ca podoabe, dar şi ca ajutoare în vindecarea diverselor boli şi suferinţe. Astăzi, sunt cunoscute şi clasificate după proprietăţile fizico-chimice şi terapeutice, după sistemul de cristalizare, după influenţele lor benefice în raport cu fiecare zodie în parte etc. Ceea ce s-a uitat, însă, de către foarte mulţi dintre cei care folosesc cristalele, în zilele noastre, este că ele sunt, cu adevărat, vii. Şi aceasta nu este o figură de stil, ci purul adevăr. Ignorând acest fapt, mulţi dintre cei care le deţin şi dintre cei care lucrează cu ele sunt lipsiţi de ajutorul plenar al acestor fiinţe minunate, ei limitându-se la a le folosi ca pe nişte unelte, utile şi puternice, ce-i drept, dar unelte. Adevăratele lor capacităţi se află în stare latentă şi se lasă descoperite şi utilizate cu bucurie de către cei care - cu iubire, înţelepciune, răbdare şi smerenie - se apleacă asupra lor. Aceşti adevăraţi maeştri ai cristalelor, nici o clipă, nu se socotesc stăpânii acestora, ci partenerii lor, în lucrările pe care le au de înfăptuit. Noi, oamenii, suntem interconectaţi cu tot şi cu toate, cu cristale, cu plante, cu animale, cu planeta-mamă, cu forţele naturii. Adevărata artă constă în abilitatea de a ne re-acorda sufletul la energiile universale, la frecvenţele naturii, pentru a conlucra, în mod armonios, cu acestea, spre binele suprem al întregii creaţii.
Cei care lucrează cu cristalele şi le iubesc, ştiu că ele îşi aleg partenerii - oameni cu care vor colabora şi nu invers. Şi acest fapt, poate fi probat, foarte uşor, de oricine. Pentru aceasta, intraţi într-un magazin unde se vând cristale. Încă de la uşă, vă puteţi da seama dacă cei care vând aceste cristale le iubesc şi le respectă cu adevărat, sau doar le comercializează, cu unicul scop de a obţine un profit financiar. Ne veţi spune: păi, doar este un magazin, la ce ne putem aştepta? Nu face nimeni comerţ pentru a fi în pierdere. Sigur, aveţi dreptate, nu spune nimeni altceva şi totuşi... Cât de important este ca ambientul să fie plăcut şi sufletul oricărui cumpărător să se bucure de pacea şi armonia din acel loc! Această atmosferă este creată de o aranjare armonioasă a cristalelor prezentate, dar, mai ales, de relaţiile de iubire şi respect, existente între cei care le găzduiesc, temporar, în magazinul lor şi cristale. Aceeaşi stare de pace, linişte şi armonie, poate fi atinsă de orice persoană care are cel puţin un cristal, dacă îl iubeşte şi îl respectă. Subliniem faptul că orice cristal nou, cumpărat sau primit, trebuie să fie curăţat energetic, purificat, înainte de a fi purtat, sau de a fi aşezat într-un loc din casă.
Să spunem că doriţi să cumpăraţi un cristal. Poate ştiţi ce fel de cristal căutaţi, sau, poate, nu. Sau, poate, nici nu conştientizaţi că vă doriţi un cristal, dar vă iese în cale un magazin cu cristale şi simţiţi nevoia să intraţi. Le priviţi pe toate cele expuse. Se poate întâmpla să vă placă mai multe, dar cu siguranţă unul vă va atrage atenţia în mod deosebit. Dacă sunteţi întrebaţi de ce l-aţi ales pe acela (este valabil şi pentru orice tip de bijuterie care conţine unul sau mai multe cristale naturale), poate, nu puteţi să daţi un răspuns foarte clar. Totuşi, să fiţi siguri că, de fapt, el v-a ales pe dumneavoastră. Purificaţi-l, iubiţi-l şi respectaţi-l pentru că, împreună, aveţi misiunea de a vă vindeca şi de a creşte spiritual.

Un comentariu:

  1. Este un timp bun pentru "Cuvinte de leac "
    Bun-venit !
    Ascult >:D<

    "Doamne, mai vreau rusalii
    Doamne, mai vreau rusalii
    Cu limbi de foc, sa le imprastii
    Pe fiecare sa ne atingi cu Duhul Tau
    Doamne vreau o trezire
    Si intr-un gand si o simtire
    Sa fim cu totii si sa cantam
    In limbi o mie

    Tu faci cerul sa coboare
    Nasti din inima izvoare
    O duh preasfant da-ne rusalii
    O duh presafant

    Doamne da-mi bucurie
    Si sa ma legi, strans in iubire
    Doamne eu vreau ,vreau tot mai mult
    Din duhul Tau
    Doamne mai vreau sfintire
    Si-un foc adanc sa arda-n mine
    Pe vesnicii sa fim ai tai
    In nemurire

    Doamne vreau o trezire
    Si intr-un gand si o simtire
    Sa fim cu totii si sa cantam
    In nemurire"

    RăspundețiȘtergere