Sfanta Sarbatoare a Rusaliilor - prilej de mare vindecare si de purificare a sufletelor
La cinzeci de zile de la Inaltarea Domnului nostru Iisus Hristos, Duhul Sfant a coborat peste apostolii sai, innobilandu-le, prin Gratie Divina, trupurile, sufletele si spiritele cu Harul sau. Astfel, ei s-au nascut, din nou, in spirit, botezati fiind cu foc sfant si avand drept cereasca misiune, aceea de a face cunoscuta tuturor Legea Iubirii, adusa pe Pamant de Invatatorul si Mantuitorul nostru. Atunci, ca si acum, ca si in fiecare an cand se celebreaza aceasta Sfanta Sarbatoare a Rusaliilor, sufletele tuturor oamenilor devin mai curate, mai pure, vibrand la atingerea minunata a Mangaietorului – Duhul Sfant. Cei care poarta in suflet dreapta credinta, isi pot gasi alinarea suferintelor trupesti, sufletesti si spirituale si chiar se pot vindeca pe deplin. De Voia Lui Dumnezeu si de fiecare dintre noi, de nivelul nostru de credinta, depinde sa ne imbunatatim viata, starea de sanatate, relatia cu membrii familiei si cu alti semeni de ai nostri, relatiile noastre cu societatea. Astfel, dupa cum spunea Domnul nostru Iisus Hristos, cel ce are credinta cat o boaba de mustar, poate muta muntii din loc.
Dumnezeu ne iubeste pe toti, deopotriva, pentru ca toti suntem creatia Lui. Cum a trimis pe insusi Fiul Sau, Domnul Iisus Hristos, sa se nasca pe acest pamant, sa patimeasca si sa se jertfeasca pentru mantuirea noastra, tot asa ne trimite Duh Sfant, care cu aripa sa Mangaietoare ne atinge pe toti. In fata Tatalui Ceresc suntem toti egali si pe toti ne vrea sanatosi si fericiti. Departajarea o facem noi si numai noi insine, care prin gandurile noastre, prin vorbele si faptele noastre, prin atitudinea si credinta sau necredinta noastra, ne intinam si ne chinuim sufletul, ridicam bariere intre noi si Tatal Ceresc, nepermitand Harului Sau Divin – Duhul Sfant sa ne umple, intru totul, sufletul cu Lumina si cu Iubire Divina. Dumnezeu nu ne paraseste niciodata. Noi uitam de El.
A doua zi dupa Rusalii, se praznuieste Marea Sarbatoare a Prea Sfintei Treimi, ca simbol al Legaturii Divine, ocrotitoare, indestructibile, a omului cu Tatal Ceresc, cu Domnul Iisus Hristos si cu Duhul Sfant.
In ziua de dinaintea Rusaliilor se sarbatoresc Mosii de Vara, prilej cu care ii pomenim pe inaintasii nostri, pe mosii si stramosii nostri. Aceasta Sarbatoare este un omagiu adus tuturor inaintasilor nostri decedati, fie ca ne sunt rude de sange, sau fac parte dintre Cei Vechi - stramosi ai neamului nostru romanesc. Caci oricat de mult ne-am dori vindecarea, fara respectul si iubirea datorate si indreptate catre ei, fara cunoasterea, recunoasterea si amintirea radacinilor care ne tin ancorati in acest pamant si cu ajutorul carora ne tragem seva vietii din trupul Patriei Mama si a Maicutei Pamant, vindecarea nu va fi completa.
Si astfel, cele trei Mari Sarbatori tinute, intotdeauna, in trei zile consecutive, in functie de importanta pe care le-o dam, de gradul de intelegere a semnificatiilor acestora si de credinta noastra ne pot aduce vindecarea la nivel fizic, sufletesc si spiritual.
Autor: Corina Hortopan
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu