Un gand-cuvant pentru ganduri-negandite

Cuvinte de leac… De ce cuvinte de leac?

Pentru ca un cuvant poate inalta, poate zidi, poate lecui, după cum un alt cuvant poate dobori, poate distruge, poate rani.

Noi am ales sa va aducem cuvintele de leac cuvintele vindecatoare pentru trup, pentru minte, dar si pentru Suflet si Spirit…

Terapii spirituale

TERAPIA  IERTĂRII

Întotdeauna, pentru noi, oamenii, cel mai mare mister l-a constituit „Elixirul tinereţii” sau cum putem dobândi „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”.
Nu, nu am să vă dau reţeta... 
Dar, dacă, deocamdată, încă, suntem datori cu o MOARTE, măcar să învăţăm cum să trecem DINCOLO deplin CONŞTIENŢI, astfel ca să ne înfăţişăm Tatălui Ceresc ÎMPĂCAŢI, în ARMONIE şi SENINĂTATE.

Trăim vremuri în care PROBLEMELE DE SĂNĂTATE au devenit o constantă.
Pentru ele, învinuim poluarea, agitaţia de zi cu zi – adică, STRESUL creat de MEDIU, creat de SOCIETATE. VINOVAŢII sunt, întotdeauna, în jurul nostru, niciodată în noi.
Oare, chiar aşa să fie?
SOCIETATEA suntem noi. Societatea EVOLUEZĂ, după cum evoluăm noi, FIECARE în parte – întâi, şi apoi, toţi, ÎMPREUNĂ.
Apoi, MEDIUL... tot noi l-am modelat, după AMBIŢIILE, după LĂCOMIILE noastre. Şi, SUFERIM...

În cadrul Cabinetului nostru, am evaluat REZULTATELE activităţii terapeutice:
- Cele mai bune rezultate, IMEDIATE – subliniez IMEDIATE, adică doar într-o singură şedinţă de terapie, le obţinem cu COPIII.
- Rezultate BUNE şi FOARTE BUNE, le obţinem cu OAMENII TINERI.
- MAI GREU, rezultatele se lasă aşteptate cu PERSOANELE ÎN VÂRSTĂ.

Aceste aspecte ale procesului terapeutic ne-au creat mari SEMNE DE ÎNTREBARE: DE CE rezultatele merg astfel? - aşteptările noastre fiind taman invers.  
Gândeam:
- COPIII sunt neastâmpăraţi – se sucesc, se învârtesc pe masa de terapie, pun tot felul de întrebări, nu stau o clipă locului;
- TINERII au tot felul de idei năstruşnice, specifice vârstei;
- dar PERSOANELE ajunse la o ANUMITĂ VÂRSTĂ sunt mai înţelepte; deci... ar trebui să fie mai spiritualizate...

Întâi, am crezut că rezultatele sunt influenţate de „ACUMULĂRILE“ de AFECŢIUNI dobândite de-a lungul timpului, adică:
- sunt tineri, au mai puţine probleme de sănătate, se vindecă mai repede;
- sunt vârstnici, au afecţiuni mai numeroase, mai grele, se vindecă mai greu.

Ei bine, LUCRURILE NU STAU, NICI PE DEPARTE, AŞA!
VINDECAREA NU DEPINDE DE VÂRSTĂ, NICI DE NATURA BOLII ORI DE VECHIMEA EI, NICI DE NUMĂRUL AFECŢIUNILOR.

VINDECAREA este CONDIŢIONATĂ de IUBIRE – IUBIRE DE SINE, IUBIRE PENTRU TOT ce ne înconjoară.
IUBIREA DE SINE trebuie înţeleasă ca RESPECT DE SINE.
IUBIREA PENTRU TOT ce ne înconjoară nu poate exista fără IUBIREA DE SINE. Nu poţi cunoaşte IUBIREA ÎN AFARA TA, dacă nu ai descoperit-o înăuntrul fiinţei tale.
IUBIREA trebuie să fie NE – CONDIŢIONATĂ. OFERI IUBIREA; nu aştepţi ceva în schimb. Mă refer la IUBIRE CHRISTICĂ. ISUS NE-A IUBIT. ŞI NE IUBEŞTE. A cerut, EL, oare, ceva în schimb?

Dar... IUBIREA PRESUPUNE IERTARE. IERTAREA este TEMA DISCUŢIE NOASTRE.  Sau, poate, mai corect ar fi:

NE - IERTAREA – CAUZĂ A BOLILOR ŞI A SUFERINŢELOR NOASTRE

Aşadar, în timp, în practica terapeutică, am înţeles:
- COPIII – atât de plini de neastâmpăr în timpul terapiei - se echilibrează energetic rapid, pentru că nu sunt cuprinşi de NE-IERTĂRI.
- TINERII se supără repede; repede le trece. Nu au când să se lase pradă ne-iertărilor.
- Dar, ADULŢII, cu cât ÎNAINTEAZĂ ÎN VÂRSTĂ, devin RIGIZI, ÎNCRÂNCENAŢI; de aceea, ating MAI GREU, uneori FOARTE GREU, sau DELOC, VINDECAREA.
Ei adună, ani şi ani, AMINTIRI NEPLĂCUTE ce LE PIETRIFICĂ SUFLETUL, uneori şi MINTEA. Îşi fac bilanţul vieţii; constată EŞECURILE, NEREALIZĂRILE, PRĂPASTIA DINTRE AŞTEPTĂRI ŞI PUŢINA OFERTĂ A VIEŢII.
Astfel, apar FRUSTRĂRILE. Şi NE-IERTĂRILE.

Mereu şi mereu credem că ALŢII SUNT VINOVAŢI PENTRU NEREALIZĂRILE NOASTRE; NICIODATĂ, NOI ÎNŞINE.
Şi, ne mirăm că suntem atât de BOLNAVI, atât de ÎMBĂTRÂNIŢI, chiar mai mult decât o arată actele de identitate?!?
Vorbim, nu de puţine ori, de AFECŢIUNI GENETICE, ca şi când părinţii şi bunicii noştri - dacă nu au avut altceva mai bun să ne lase moştenire - ne-au împovărat cu bolile lor.
Nu, NU BOLILE SUNT EREDITARE.
Modul de PERCEPERE, de ÎNŢELEGERE ERONATĂ a lumii exterioare nouă, DEFECTELE DE GÂNDIRE, OBICEIURILE NESĂNĂTOASE, URA şi NE-IERTĂRILE, atunci când sunt transmise DIN GENERAŢIE ÎN GENERAŢIE, ne AFECTEAZĂ SĂNĂTATEA, AFECTIVITATEA, VIAŢA SOCIALĂ, după un TIPAR identic sau aproape identic cu al PĂRINŢILOR, al STRĂMOŞILOR.
De ce se găseşte POTENŢIALUL UNEI BOLI în ADN-ul celular? Pentru ca FIECARE CELULĂ ARE MEMORIE – MEMORIA CELULARĂ – care înregistrază toate INFORMAŢIILE existente în noi. Informaţii generate de cele pe care ni le ÎNSUŞIM în viaţă, de felul CUM GÂNDIM, de ceea ce SIMŢIM. Acestea sunt informaţiile care NE MARCHEAZĂ EXISTENŢA şi pe care, apoi, le oferim, EREDITAR, urmaşilor.

CE PUTEM FACE?
Dacă am ajuns în acest moment al vieții, moment în care ne aplecăm asupra unor astfel de probleme, înseamnă că simțim, cu toată ființa noastră, că TREBUIE SĂ NE VINDECĂM de URĂ şi NE-IERTARE, că trebuie să renunțăm la DEFECTELE DE GÂNDIRE și, mai ales, la OBICEIURILE NESĂNĂTOASE. Vindecându-ne pe noi, îi vindecăm și pe CEI DIN URMA NOASTRĂ, dar pregătim un viitor mai bun și pentru CEI CE VOR URMA.
SUNTEM AICI PENTRU A NE ELIBERA – pe NOI, dar și pe EI – cei ce au fost și cei ce vor veni.

ÎNTÂI, să ne IERTĂM DUŞMANII!
Să ne ELIBERĂM DE POSTURA DE VICTIMĂ!

Nu, NU SUNTEM VICTIME, cum acei EI NU ne SUNT DUŞMANI. Dacă ei sunt duşmanii noştri, DEVENIM, şi noi, PRIN URA SUFLETELOR noastre, DUŞMANII lor. Dacă noi suntem victimele duşmanilor noştri, URA ŞI RESENTIMENTELE noastre NE TRANSFORMĂ DUŞMANII ÎN VICTIME. VICTIMELE NOASTRE. Iată-ne prinşi - şi pe unii şi pe ceilalţi – într-un CERC VICIOS.
Ca şi în IUBIRE, în URĂ se creează o PUNTE DE LEGĂTURĂ, invizibilă, subtilă, între noi şi subiectul sentimentelor noastre.
Dacă în cazul SENTIMENTELOR ÎNĂLŢĂTOARE PUNTEA DE LEGĂTURĂ este BENEFICĂ, cu condiţia să NU intervină PATIMA, în cazul AVERSIUNILOR, PUNTEA DE LEGĂTURĂ este DĂUNĂTOARE AMBELOR PĂRŢI.
Emitem GÂNDURI ÎNTUNECATE către subiectul supărării noastre, aceste gânduri vor fi recepţionate ca nişte SĂGEŢI OTRĂVITE de către persoana spre care emitem.
Ce realizăm, astfel?
Îi PERTURBĂM CÂMPURILE ENERGETICE, apoi CORPURILE ENERGETICE, pentru ca, în final, să îi FACEM RĂU în plan FIZIC, PSIHIC, AFECTIV. Omul devine bulversat, se simte rău, atât de rău, încât nu ştie ce se întâmplă cu el.
A cui este vina?
A noastră! Suntem AUTORII MORALI AI SUFERINŢELOR sale, deci suntem AGRESORI.
Să ne bucurăm pentru performanţă?
Acest ATAC nu ne scuteşte nici pe noi de SUFERINŢĂ. EMITEM GÂNDURI RELE, CONSUMĂM ENERGIE, propria noastră energie; puteam să o păstrăm pentru GÂNDURI mai BUNE, GENERATOARE, la rândul lor, DE O NOUĂ ENERGIE NECESARĂ REFACERII ORGANISMULUI nostru.
Chiar şi atunci când SUNTEM, cu adevărat, VICTIMELE AGRESIUNILOR altcuiva, NU TREBUIE SĂ REZONĂM, prin RĂZBUNARE, cu atacatorul nostru. Trebuie să ne străduim, din răsputeri, SĂ IERTĂM. Dar, este greu, foarte greu. Este greu, pentru că MINTEA noastră EMOŢIONALĂ nu ne ajută. Ne RE-ADUCE, iar şi iar, FILMUL SUFERINŢEI, ÎMPIEDICÂNDU-NE SĂ NE ELIBERĂM, SĂ NE VINDECĂM MINTEA, SUFLETUL şi TRUPUL. Tocmai de aceea, trebuie să ne educăm, permanent, MINTEA EMOŢIONALĂ prin POZITIVAREA CONFLICTELOR, a tuturor SITUAŢIILOR NEPLĂCUTE, atribuindu-le statutul de LECŢII DE VIAŢĂ.

La Cabinet, pe lângă orice alt fel de terapie, pacienţii primesc şi o temă: EXERCIŢIUL DE CULTIVARE A IERTĂRII – cererea iertării faţă de Puterile Cerurilor şi ale Pământului, faţă de străbuni, faţă de semeni, dar şi acordarea iertării faţă de sine, faţă de alţii. Chiar şi cei mai circumspecţi pacienţi recunosc că, în timp, acest demers funcţionează.

Reţineţi:
DEŢINEM TOATE - absolut toate - MECANISMELE AUTO - VINDECĂRII. În CORPUL nostru, în MINTEA noastă, în SUFLETUL nostru. Ele AŞTEAPTĂ SĂ FIE DECLANŞATE - prin IERTARE, prin IUBIRE.
Cu siguranţă, putem atinge, astfel, TINEREŢE fără BĂTRÂNEŢE. Şi, poate, VIAŢĂ fără de MOARTE...

Autor:  Anca Popescu

Un comentariu:

  1. f.f.f. adevarat. enervant de aevarat. eu incerc si am si rezultate asa cum scrie mai sus. mici bineninteles, dar reale. EXPERIENTE DE VIATA CE DEVIN LECTII DE VIATA.

    RăspundețiȘtergere